Какво крият от нас ресторантите за бързо хранене

Четвъртък, 04 Февруари 2016 15:20 Публикувана в Любопитно Прочетена 719 пъти

Деветте най-фрапантни лъжи, свързани с вредните продукти, които фаст фууд веригите ни пробутват.

Похапването в ресторант за бързо хранене (фаст фууд) подсказва две неща за вас – че или нямате никакво време, или пък сте решили точно днес да сложите нещо вредно и мазно в устата си. Повечето хора не се навиват да ядат бургери и пържени картофи, правени от тийнейджъри всеки ден. И това нежелание има своите обясними причини. Разбира се, повечето фаст фууд ресторанти съвсем нарочно не искат да знаете някои неща, свързани с продуктите, които ви предлагат.
Следите от грила върху кюфтето
Винаги когато видите следите от грила върху месото в бургера от Макдоналдс или Бъргър Кинг и имате чувството, че ще се удавите в слюнка, нали? Тези чертички подсъзнателно ни карат да си мислим, че това кюфте е прясно и приготвено както вие сами щяхте да си го направите ако бяхте вкъщи, нали. Само че тези следи са истинска измама! Оказва се, че всъщност фабриките, в които приготвят месото предварително ги поставят върху месото…

Пържените картофки
Пържените картофки, които получавате със своето Хепи Мийл най-вероятно са стоели във фритюрника или встрани от него за доооста дълго време. Ако например си направите експеримента и поискате картофки без сол, ще принудите фаст фууд ресторантът да направи изцяло нова партида.

Чили
Ако поръчате някакъв вид чили от фаст фууд ресторанта рискувате да получите доста старо месо от бургер, което обаче се е разпаднало и не може да се постави в сандвича заради лошия си вид. Тези остатъци се намачкват, омесват и поставят във вашето чили. Разбира се, никой не може да каже на колко дена е месото, което ви се поднася.

Салатите
Салатите, за които се смята, че са здравословната опция във фастфууд ресторантите всъщност са доста, доста вредни. Всъщност се оказва, че една такава салатка крие в себе си точно толкова калории, колкото и един Биг Мак.

Машините за безалкохолно
Може да се ориентирате в колко чист ресторант сте попаднал като погледнете към машините с безалкохолни и техните диспенсъри. Те могат да са покрити с прах, остатъци от кетчуп или друг сос, или да са излъскани и чисти. Винаги им хвърляйте по един поглед преди да направите поръчката си.

Така любимият омлет на американците
Решавате, че ще хапнете нещо здравословно за закуска като например едно омлетче? Да, ама не. Бърканите яйца, които фаст фууд ресторантите предлагат, всъщност не са съвсем направени от яйца. Те са направени на същия принцип, на който и картофените пюрета на прах.

Продуктите в хладилника
По-често салатите, които получавате от хладилника, са престояли в него няколко дена.

100 крави
Сандвичът, който поръчвате за обяд, и струва не повече от 2 лева, може да съдържа в себе си месо от 100 различни крави. Разбира се, може и да е само една…

Екстра захар
Храните, предназначени за децата, съдържат повече захар от необходимото. Фаст фууд ресторантите правят това, за да привлекат колкото се може повече почитатели. Дори и да не ви се вярва, но дори и в пицата има повече захар.


Източник: http://big5.bg/vash-uikend/zavedeniya/kakvo-kriyat-ot-nas-restorantite-za-brzo-xranene.html

Влезте, за да коментирате