В район "Възраждане" в София - урок по гражданско образование

ASAR 11 PR&Consulting
28 April 2023

Кметицата на район „Възраждане“ - Савина Савова показа фронт офиса, в който работят служителите от деловодството и ЕСГРАО, както и как глухи и сляпо-глухи граждани получават административни услуги. С изненада, децата научиха, колко са различни професиите на хората, които работят в администрацията.

ASAR 11   PR&Consulting

 

 

„Уважението към местната власт“ – това беше темата на срещата на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова с  учениците от 7 клас от 32 СУИЧЕ “Св. Климент Охридски”.

Инициативата за срещата е на учениците, които са споделили с директора на училището Нели Костова, че искат да научат какво работи кмета и районната администрация. Това беше един различен урок по гражданско образование.

„Уважението към институциите е уважение към държавата, а държавата – това сме всички ние“, това каза Савина Савова на учениците в началото на срещата.

Савина Савова показа фронт офиса, в който работят служителите от деловодството и ЕСГРАО, както и как глухи и сляпо-глухи граждани получават административни услуги.

С изненада, децата научиха, колко са различни професиите на хората, които работят в администрацията.

Учениците  се интересуваха какви са задълженията на кмета и как решава въпросите, които гражданите  поставят.

Директорът на 32 СУИЧЕ Нели Костова представи Аделина Лакова от 10 Г клас, която е класирана на 2 място за участие в националния кръг на Олимпиадата по гражданско образование с проекта „Уважението към институциите – основна добродетел“. Савина Савова й пожела успех и да се представи достойно в това предизвикателство.

Най-много емоции предизвика възможността да седнат на „горещия стол“ на кмета.

Източник: ASAR 11   PR&Consulting

За допълнителна информация: 0888 26 88 41

 

Всички ученици имат декларации за съгласие от родителите да бъдат снимани и публикувани.