Кметът и общинските съветници в Община Гълъбово положиха клетва

Георги Геренов
13 November 2023

„Лесно е когато поемаш поста за шести път, защото в предните си пет си изпълнил това, което си обещал на хората. Аз и моят екип ще работим за това Гълъбово да се превърне в структуроопределящ за региона град“, каза кметът Николай Тонев, издигнат от МК БСДП /ДПС/ и пожела на своите колеги успех.

Снимка: Областна администрация Стара Загора

 

Областният управител Ива Радева откри днес тържественото първо заседание на новия Общински съвет в Гълъбово и закле кметовете и общинските съветници от общината. Гости на заседанието бяха зам. областният управител Теодора Нончева, представители на държавната и местната власт, граждани.

Тържествената сесия започна с химните на България, ЕС и Гълъбово. Представител на ОИК връчи удостоверенията на кмета на Гълъбово Николай Тонев, кметовете на села и на общинските съветници и те положиха клетва.

Отец Виктор Мутафов благослови кметовете и съветниците и пожела с Божията помощ да се справят с предизвикателствата и трудностите и да работят за благото на своята община.

Областният управител връчи символите на местната власт – ключа на Гълъбово и огърлицата на кмета, на Николай Тонев, който застава на кметския пост за шести пореден мандат.

„Лесно е когато поемаш поста за шести път, защото в предните си пет си изпълнил това, което си обещал на хората. Аз и моят екип ще работим за това Гълъбово да се превърне в структуроопределящ за региона град“, каза кметът и пожела на своите колеги успех.

Г-жа Радева също поздрави новоизбраните кметове и съветници и им пожела да работят така, че след 4 години да бъдат удовлетворени от свършеното, а гражданите да живеят в един още по-хубав и уреден град.

Николай Тонев, издигнат от МК БСДП /ДПС/ получи подкрепата на 59,70% от избирателите в общината и спечели още на първи тур. Най-много мандати в общинския съвет по петима ще имат представителите на коалиция БСДП /ДПС/, сред които е и члена на ИБ на БСДП – Теньо Тенев и коалиция „БСП за България“. С  по трима съветници в ОС ще са представени ВМРО и коалиция „Левицата“ и един съветник ще е от коалиция „ПП –ДБ“.