Магданозът пращи от желязо

Четвъртък, 21 Ноември 2013 16:14 Публикувана в Знание Прочетена 1680 пъти
Магданозът пращи от желязо Магданозът пращи от желязо

Освен че е незаменима подправка в българската кухня, магданозът помага и в борбата с рака. Английски учени установили, че съставката миристицин потиска образуването на тумори в белите дробове.

Освен това пресният магданоз е богат на желязо и на витамините К, С и А. Желязото е жизненоважен елемент, който транспортира кислорода в организма и синтеза на ДНК. Витамин К е регулира съсирванета на кръвта и участва в изграждането на костната тъкан. Редовната консумация на магданоз стимулира имунната система, блокира вредното действие на свободните радикали, стимулира въглехидратния метаболизъм и има противовъзпалителни свойства.

Последно променена в Сряда, 21 Октомври 2015 12:43
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате