151 протестиращи са задържани в Ереван от сутринта на 13 май 2024

Trend News Agency
13 May 2024

На 4 май движението „Тавуш за родината“ започна многодневен поход към столицата на Армения. На 9 май шествието стигна до Ереван. На многохиляден митинг пред сградата на правителството архиепископ Баграт Галстанян поиска оставката на премиера.

Снимки: Нарек Алексанян, Aysor.am и от социалните мрежи

 

Към 11:00 часа на 13 май 2024 година в Ереван са били задържани 151 участници в протеста, съобщава в понеделник Trend, позовавайки се на съобщение от пресслужбата на арменското министерство на вътрешните работи.

Трябва да се отбележи, че на 4 май движението „Тавуш за родината“ започна многодневен поход към столицата на Армения.

На 9 май шествието стигна до Ереван. На многохиляден митинг пред сградата на правителството архиепископ Баграт Галстанян поиска оставката на премиера.

В събота опозицията проведе и многохиляден митинг пред сградата на правителството. Протестиращите, по призива на архиепископ Баграт, блокираха няколко улици в Ереван и входове към столицата, по-специално Булеварда на свободата, Моста на победата и Тбилиското шосе; акции на гражданско неподчинение се проведоха и в регионите на Армения. Студенти от Ереванския държавен университет се присъединиха към протестите.

Източник: https://www.trend.az/scaucasus/armenia/3898472.html