Парламентът на Грузия прие закона за чуждестранните агенти на трето и последно четене

Инглаб Мамедов
14 May 2024

Както, е казал по време на брифинг в Брюксел, по-рано днес, Петер Стано, представител на външнополитическата служба на Европейския съюз, „приемането на закона за чуждестранните агенти от Грузия ще представлява значителна пречка за присъединяването на страната към ЕС. Брюксел ще прецени реакцията си, след като законът бъде ратифициран“. … „Този ​​закон ще изиграе ролята на съществена пречка за напредъка на Грузия към членство в ЕС“, подчерта той. „Планираме да извършим задълбочен анализ на това законодателство и да определим нашия курс на действие, след като то влезе в сила“.

Снимка: Европейска комисия

 

По време на пленарна сесия парламентът на Грузия прие на трето и последно четене закона за чуждестранните агенти.

Прякото предаване на заседанието беше достъпно на сайта на законодателния орган.

„84 за и 30 против. Законът е приет“, обяви председателят на грузинския парламент Шалва Папуашвили, завършвайки процеса на гласуване.

Междувременно, както Петер Стано, представител на външнополитическата служба на Европейския съюз, е казал по време на брифинг в Брюксел по-рано днес, „приемането на закона за чуждестранните агенти от Грузия ще представлява значителна пречка за присъединяването на страната към ЕС. Брюксел ще прецени реакцията си, след като законът бъде ратифициран“.

„Този ​​закон ще изиграе ролята на съществена пречка за напредъка на Грузия към членство в ЕС“, подчерта той. „Планираме да извършим задълбочен анализ на това законодателство и да определим нашия курс на действие, след като то влезе в сила“.

Източник: https://en.trend.az/scaucasus/georgia/3899230.html