Десните трябваше да оглавят протестите през лятото на миналата година. Това особено ясно си пролича вчера, при откриването на предизборната кампания за Европейски парламент. "Срещнахме се с г-н Юнкер за няколко секунди и аз успях да му кажа, че ние не сме шеста глуха, а първи челен коловоз", заяви лидерът на ДСБ и товорител на Реформаторския блок Радан Кънев. 

До 190 000 евро ще си получат в банковите сметки около две трети от сегашните български евродепутати след края на мандата им в Европейския парламент. Такава сума ще получат и техните колеги, които няма да са вече членове на тази институция. Те имат право на компенсация, която се равнява на заплатата им, с таван максимум две години освен останалите екстри, които получават по време на мандата си. Сред сигурните имащи право на компенсация са Станимир Илчев от НДСВ, Моника Панайотова и съпартийците й Преслав Борисов, Емил Стоянов от ГЕРБ, червената Маруся Любчева, бившият атакист Димитър Стоянов, регистрацията на чиято нова партия НПД беше заличена от ЦИК, и Метин Казак от ДПС, който изобщо не участват в надпреварата.

Полиция в Париж: Вътрешна заповед на полицейския комисариат в 6-и район в Париж нарежда да се изтикват систематично ромите от територията му, разкрива вестник "Паризиен". Изтичането на информация за нея скандализира гражданските сдружения, които дори призоваха за  протест.Министърът на вътрешните работи "уточни" разпореждането. Бернар Казньов съобщава в специално комюнике, че "не е възможно да бъде упражняван никакъв контрол над личността в зависимост от нейната действителна или предполагаема националност".

Над 2000 души се събраха пред сградата на Съдебната палата в Пловдив тази сутрин, където Апелативният съд гледа делото за собствеността върху карловската "Куршум джамия". Около 400 души пристигнаха с автобуси и собствен транспорт от Карлово, водени от кмета Емил Кабаиванов и председателя на Общинския съвет в града Стойо Карагенски.

България ще си сътрудничи със Северна Корея в областта на науката, образованието, културата, медиите, съобщи правителствената информационна служба. На днешното си заседание Министерският съвет е одобрил проекта на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между България и Корейската народнодемократична република.Тя обхваща периода 2014-2017 г

Главният редактор на в. „Преса” Тодор Тошев е откраднал марката на в. „Преса”. За това пледира пред съда адвокат Николай Свинаров, според когото е нарушен Законът за авторското право. Той твърди, че вестникът е започнал издаването си през 1991 г., като се позовава на издателя:

Турският външен министър Ахмед Давутоглу е отменил посещението си в България, съобщава в. "Тудейс Заман", като се позовава на турски дипломатически източник. Това е ход, който поставя белег върху отношенията между Турция и България, твърди изданието. Давутоглу, който обяви, че има външна политика на "нулеви проблеми със съседите", е отменил планирано посещението в София, само няколко дни преди то да се състои.

Напусналият парламентарната група на ГЕРБ депутат Георги Марков бе официално изключен от партията. Депутатът от Великотърновския регион Евгени Стоев съобщи, че с решение на Изпълнителната комисия той не само е свален от поста общински председател на ГЕРБ в Свищов, но е отстранен и от партията. До два месеца трябва да бъде избран новият общински лидер в Свищов. Самият Георги Марков пък се чувства освободен, след като не е част от редиците на ГЕРБ. По думите му, днес той може реално да работи за решаването на проблемите на хората във Великотърновско и Свищовско като независим депутат.

Страница 1 от 57