Корпоративна социална отговорност

„ЧЕЗ Електро“ ще добави още 375 дървета към тези, които ще бъдат засадени в рамките на инициативата “We Go Green”

Първите десет дръвчета вече са засадени по протежение на булевард „Черни връх“
Понеделник, 29 Октомври 2018 10:22 Публикувана в У нас Прочетена 796 пъти
Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България – Карел Крал (отдясно на снимката) и Леон Връшка – главен финансов директор на „ЧЕЗ България“, заедно с доброволци он „ЧЕЗ Електро България“ АД и „5kmrun“, уствуваха в акцията по засаждането на първите 10 дръвчета от кампанията за залесяване “We Go Green”. Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България – Карел Крал (отдясно на снимката) и Леон Връшка – главен финансов директор на „ЧЕЗ България“, заедно с доброволци он „ЧЕЗ Електро България“ АД и „5kmrun“, уствуваха в акцията по засаждането на първите 10 дръвчета от кампанията за залесяване “We Go Green”. Снимка: „ЧЕЗ Електро България“ АД

На 27 октомври 2018 г., на бул. „Черни връх“ № 44-46 в София, участници в традиционното, съботно бягане на „5kmrun.bg“ в Южния парк и служители на ЧЕЗ в България засадиха първите 10 дървета от предвидените за засаждане тази есен по време на We Do Green.
В рамките на инициативата „We Do Green“, „ЧЕЗ Електро България“ АД организира и провежда събития, свързани с грижата за околната среда и енергийната ефективност.

 

През юли тази година, съвместно с 5kmrun, беше проведено бягане за възрастни и деца под мотото Run Green, организирано в Южния парк в София. Тогава броят на участниците определи броя дървета – 366, които да бъдат засадени от доброволци – служители на ЧЕЗ и граждани, на обезлесени територии в гори, паркове и населени места в Западна България. Броят на участниците в „Run Green 2“ тази събота допринесе ЧЕЗ Електро България да добави още 375 дървета. Дружеството реши да увеличи този до над 1 500 дървета!

 

Следващото събитие от инициативата „We Do Green“ е на 2 ноември 2018 г., когато доброволци – служители на ЧЕЗ в България, съвместно с gorata.bg и със съдействието на Югозападно държавно предприятие, ще засадят 1 500 фиданки на дъб и акация на територията на опожарена гора в землището на с. Росоман, Община Божурище, Софийска област.

 

На 10 ноември „ЧЕЗ Електро България“ АД, в партньорство с Район „Възраждане“, организира засаждане на 64 иглолистни и широколистни дървета в столичния парк „Възраждане“ от доброволци – жители на общината.

 

Една от целите на инициативата We Do Green е да популяризира електронната фактура като удобен и сигурен, модерен начин за получаване на месечните сметки, който дава и възможност за личен принос към опазване на природата.

 

Над 400 000 клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД в момента получават фактурите си онлайн. С избора си те спасиха от изсичане над 3 550 дървета, спестиха над 32 милиона листа хартия, или приблизително 273 тона хартия и 682 мегаватчаса електроенергия, необходима за производството им.

Влезте, за да коментирате