Военните ще отговарят за логистиката по границата

Събота, 10 Януари 2015 11:14 Публикувана в У нас Прочетена 743 пъти
Доста се преекспонира по темата, според премиера. Доста се преекспонира по темата, според премиера. Снимка: chudesa.net

Военните ще направят логистиката по охрана на границата. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в интервю за Нова телевизия в предаването „Събуди се”. „Техните шофьори с техните камиони и високопроходима техника ще возят граничарите и полицаите, които пращаме там”, заяви Борисов.
„Сега се опитваме и не само се опитваме да оправим пътищата, ще сложим едно съоръжение –предпазно, да не го наричаме ограда. Тъй като в армията има прекрасна техника – говорим за бордови автомобили с висока проходимост, професионални шофьори обучени да карат и да карат по такива трасета. Имат на военните полигони такива трасета, на които се обучават с логистиката на армията трябва да се направи, за да спасяваме живота на полицаите си, тъй като в тези условия, в тези планини е рисковано зимата. Това сме искали да го направим и ще го направим,независимо от съпротивата”, добави Борисов.


„Аз мисля, че и това беше доста преекспонирано като проблем, защото направихме няколко съвещания – знаете, че огромно количество полицаи в момента са на границата . Тя е далече от София, но там деца на български майки стоят в студа и в калта сега. От година и половина са хвърлени там без да бъдат обезпечени по никакъв начин”, допълни Борисов. 

Източник: Агенция „Фокус”

Влезте, за да коментирате