Кабинетът задълбочава връзките със Северна Корея (видео)

Сряда, 12 Февруари 2014 18:27 Публикувана в У нас Прочетена 1789 пъти

България ще си сътрудничи със Северна Корея в областта на науката, образованието, културата, медиите, съобщи правителствената информационна служба. На днешното си заседание Министерският съвет е одобрил проекта на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между България и Корейската народнодемократична република.Тя обхваща периода 2014-2017 г

Северна Корея е на едно от последните места в света по свобода на медиите и не е известна с големи постижения в областта на медиите и образованието. За последно Пхенян привлече вниманието на света, след като лидерът Ким Чен - ун реши да екзекутира чичо си Чан Сон Тхек заедно с цялото му семейство. В държавата е наложена пълна цензура, а проявите на разномислие се наказват жестоко.

"Изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в т. ч. и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта", е посочено в правителственото съобщение.

За традиционните връзки на България с КНДР ще научите от видеото:

http://www.youtube.com/watch?v=FoV_We8YEaQ

 

Последно променена в Сряда, 12 Февруари 2014 18:36
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате