Студенти пак окупираха университета. Чакат полиция да ги нападне

Събота, 25 Януари 2014 07:13 Публикувана в У нас Прочетена 1138 пъти

Нова окупация на Софийския университет. Малко след полунощ в социалните мрежи се разпространи информация, че студентите са подновили протестните си действия. Според информациите става въпрос за група, различна от тази на Ранобудните студенти, съобщи БНТ.
Окупантите се заканиха този път да не допускат никой да влезе в сградата - нито служители, нито преподаватели, нито студенти.

Затварянето може да провали и значителен брой изпити от предстоящата сесия. На прицел този път е и ректорът Иван Илчев, като младежите настояват за отстраняването на преподавателя им проф. Димитър Токушев, който е и шеф на Конституционния съд.Бунтарите настояват за оставка на правителството, разпускане на парламента, избори 2 в 1 през май.

 

Студентите са се скрили в Ректората по-рано през деня. Късно вечерта те успели да заключат сградата отвътре. Освен охраната и няколко служители, в университета по това време бил и зам.-ректорът проф. Румен Панков. Първоначално той се опитал да ги разубеди, обяснявайки им, че акцията им е безсмислена, а след това приел няколко студенти на преговори в кабинета си. Малко по-късно той е поканил всички студенти в зала 1 и по-време на тази среща е имало по-високо напрежение, съобщи Офнюз. 

 

През нощта охраната заключи вратите на Алма Матер и отвън. Студентите призоваха своите колеги и граждани да ги подкрепят пред СУ, защото очакват полицията да ги атакува.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Влезте, за да коментирате