Токушев обвини депутатите за казуса „Пеевски”

Събота, 26 Октомври 2013 14:53 Публикувана в У нас Прочетена 625 пъти

Шефът на Конституционния съд Димитър Токушев смята блокадата на Софийския университет за политическо действие.

Той изрази мнението си по бТВ, докато ръководството на университета обсъждаше извънредната ситуация във най-старото висше училище на България.

Токушев, който освен преподавател в Юридическия факултет е и шеф на Конституционния съд, отключи студентските протести, когато по време на лекция в сряда той напусна аудиторията, защото не хареса въпроса, който му зададоха.

Студентите попитаха Токушев  с какво морално основание им преподава конституционно право, след като съдът върна в Народното събрание депутата от ДПС Делян Пеевски.

Според Токушев, който от 7 години е член на КС и от 7 месеца и негов председател, заяви, че никой не му е въздействал на решението, но в последните дни институцията се намирала под натиск.

Токушев елегантно върна „топката” към Народното събрание, което е „потърсило комфорта си” и прехвърлило към КС да решава казуса с депутатските права на Делян Пеевски. По този начин депутатите са си „измили ръцете”.

"Казусът "Пеевски" е решен. Той публично е оповестен на сайта на КС", каза Токушев, с което приключи казуса и отговори на всички въпроси по него.

 

Редактор: Рени Нешкова

Влезте, за да коментирате