Токушев не приема обвиненията за неморалност

Четвъртък, 24 Октомври 2013 08:55 Публикувана в У нас Прочетена 614 пъти
Шефът на КС проф. Димитър Токушев Шефът на КС проф. Димитър Токушев Снимка: БГНЕС

Преподавателят в Юридическия факултет проф. Димитър Токушев се е засегнал от студентите си. Бъдещите юристи вчера обсадиха 272-ра аудитория на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и обвиниха своя преподавател, който е председател на Конституционния съд в неморалност заради решението на съда да върне Делян Пеевски на работа в парламента като депутат. Токушев избяга от лекцията си в самото начало на протеста вчера.

“Обвиненията в неморалност, които протестиращите студенти отправят към мен, са една обида. Не съм заслужил подобна оценка и това ме огорчава”, каза Токушев по телефона за Нова телевизия.

Юристът и защитник на „народния съд” каза, че не е чел декларацията на студентите, в която те мотивират причините за окупацията на най-голямата аудитория на СУ.

Токушев бе категоричен, че никой не му е оказвал никакво влияние за това решение.

Шефът на КС не се нае да отговори на въпроса дали решението на съда може да е различно, ако президентът сезира КС по същия казус, но с различно формулиран въпрос.

Токушев каза, че предварително не може да прецени нито питането, нито резултата. С което фактически той индиректно отговори на въпроса, че решението на КС би могло да е различно, ако въпросът е зададен по друг начин.

Редактор: Рени Нешкова

Последно променена в Четвъртък, 24 Октомври 2013 09:52
Влезте, за да коментирате